Milepæle

12. Juni 1982:
Drabanterne har premiere på deres første forestilling: “Det første i verden”

1983: Når bønder elsker
Man havde valgt at bruge læders kulisser, som flot blev malet af den lokale maler mester Mikkelsen. Men for at forhindre evt. hærværk var man nød til at have en mand til at holde nattevagt weekenden over.

1985:
Foreningen afholder en navnekonkurrence og vinderforslaget blev, som den opmærksomme læser nok har gættet: Drabanterne.

1986: Frøken Nitouche
Et flot opført stykke, som bl.a. bød på en gravid nonne i koret!

1987: Valse drømme
Første gang Drabanterne benyttede sig af en lønnet instruktør. Børnespillet bliver startet op. Det første teaterstykke med børn i alle roller var “Heksens jul”. Børn fra 3. til 7. klasse har lige siden kunne deltage i det årlige børnespil.

1992: 3 små piger
Drabanterne bliver det første amatørteater, der får lov til at opfører “3 små piger”.

1993: Styrmand Carlsens flammer
Verdens premiere på Styrmand Carlsens flammer som friluftsstykke.

1995: My fair lady
For første gang hyrer Drabanterne en professionel gæste instruktør til at hjælpe med opsætningen. Under “My fair lady” havde vi besøg af Jan Hertz. Han kunne dog ikke forhindre at det regnede hele ugen, og man derfor var nød til at opstille store varmekanoner for at tørrer alle kostumerne. Derudover var man nød til at sende balkjolerne til rensning hver dag.

1999: The Sound of music
Drabanternes hidtil største satsning i forbindelse med sommerspillet. Satsningen lykkedes og man fik sat publikumsrekord med 2800 tilskuere.

2001: Ungdomsspil
Drabanterne opfører for første gang ungdomsspil. Stykket er Grease og de medvirkende er unge i alderen 15 – 25 år.

2002: Charles’ tante
Drabanterne fejrede sit 20 års jubilæum ved at man fik de 2 lokale Drabanter: Bodil Andersen og David Lamhauge til at omskrive Charles’ Tante til friluftstykke. Derved kunne Drabanterne fejre jubilæet med en verdens premiere på Charles’ Tante som friluftstykke. Samtidig med verdens premieren, invitere man alle de tidligere skuespillere, som havde været med til sommerspil, til en stor grillfest med efterfølgende opførelse af årets sommerspil. Over 100 tidligere Drabanter mødte op til den festlige aften.

2003: Ungdomsspil Aladdin
Aladdin bliver opført som ungdomspil og for første gang, får foreningen hjælp til lyssætningen af et professionelt firma.

2006: Skatteøen
I 2006 blev Sebastians version af Skatteøen opsat på friluftsscenen. Forestillingen blev godt besøgt selvom det regnede det meste af ugen og fredagens forestilling var meget tæt på at blive aflyst

2009: Annie get your gun
Se filmklippet Drabanterne backstage: Annie get your gun 2009

2010: Take a chance
De 3 Drabanter, Bente Agis Nielsen, David Lamhauge og Johnny Nielsen satte sig for at skrive årets sommerspil.
– Og det skulle vise sig at være en rigtig god ide.

Bente og David skiver stykket mens Johnny tager sig af musikken. Take a chance forgår i slut 70′erne i et gymnasium og teater miljø og handel om de chancer man må tage igennem livet.

Stykket blev en kæmpe succes med gode anmelders og mange publikummer, selvom vejrguderne bestem ikke var på Drabanternes side.